El Maresme planeja obrir un tram del camí de Sant Jaume que recorri la costa

Prendrà el nom de Via Marina, i anirà de Malgrat de Mar a Montgat passant per tot el litoral de la comarca. Al nord, continuarà per la Selva fins a Lloret de Mar, i al sud enllaçarà amb els tram ja existent. A més, es planifica un ramal central que anirà de Mataró, passant per Granollers i arribant a Monistrol. El projecte parteix de la idea inicial de la Federació d’Amics del Camí de Sant Jaume a Catalunya i que s’ha fet pròpia el Consorci de Turisme del Maresme, que l’entén com un atractiu turístic de primera dimensió.

El president de l’organisme, Joaquim Arnó, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia, que l’objectiu és que la Via Marina sigui una realitat el pròxim any Jacobeu, el 2021. Serà el primer tram de costa del camí de Sant Jaume i tindrà, a la comarca, dues parades destacades. “Sant Pol de Mar, i té el seu sentit perquè el patró és Sant Jaume; i l’altre Mataró, com a capital del Maresme però també perquè compleix els 25 quilòmetres de distància entre parades. Això no vol dir que els pelegrins hauran de parar obligatòriament allà, sinó que es podran allotjar per on passin, com per exemple Calella. L’objectiu és que es dispersi per tota la comarca i gaudeixi de l’activitat lúdica que vagin trobant”, ha dit.

Amb tot, el president del Consorci de Turisme del Maresme subratlla que el pelegrí trobarà a cada municipi informació sobre la seva oferta cultural i lúdica, i també una relació dels allotjaments que té a la seva disposició.

En aquests moments s’està treballant en la concreció del projecte i la seva valoració econòmica. L’objectiu és executar-lo a partir de subvencions i ajuts d’institucions supramunicipals. El més costós, admet Arnó, serà la senyalització i adaptació del camí en aquells punts on queda interromput o molt estret perquè sigui transitable.

“Podem optar a un FEDER Eix 6 del període 2014-2020, amb la complicitat del Consell Comarcal i dels ajuntaments en faríem la petició conjunta. Però també mirem altres institucions com la Diputació de Barcelona o recursos de la Generalitat de Catalunya; bàsimanet la taxa turística i ajuts per al foment del turisme que serveixen per endreçar els elements turístics de municipis i comarques”, ha comentat Arnó.

El Consorci de Turisme del Maresme ja ha iniciat contactes amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat i amb l’autoritat del Camí de Sant Jaume de Galícia perquè homologuin i validin el traçat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *