El Gran Recapte arribarà a les 24 tones d’aliments recollits a Calella

IMG-8963

Aquest matí encara s’estaven transportant les banyeres que, distribuïdes pels set supermercats adherits a la campanya, han servit de contenidors dels productes que la ciutadania ha donat per ajudar a pal·liar les necessitats alimentàries de les persones i famílies vulnerables. A l’espera de tancar el recompte, Càritas Calella assegura que s’arribarà a les 24 tones, una més que l’any 2017. L’entitat que s’encarrega d’organitzar el Gran Recapte i que també gestiona l’economat social, aplaudeix i agraeix l’enorme solidaritat dels calellencs però adverteix que els aliments s’esgotaran d’aquí a tres mesos.

I això és com a conseqüència de l’augment de la demanda social que rep Càritas Calella, encarregada de gestionar l’economat on els Serveis Socials hi deriven les famílies que necessiten ajuda alimentària. Ho ha explicat Pep Vidal, responsable de la campanya del Gran Recapte a Calella, a l’Info Migdia.

Arribarem a cobrir tres mesos només (…) Cada setmana tenim famílies noves derivades de Serveis Socials. Fins ara hem donat aliments a 435 famílies i a 1.220 persones. Gairebé, per desgràcia, a finals d’any haurem donat aliments a un 30% més de gent que l’any passat. Les coses s’han de dir clares, i la situació no és bona.

Dissabte va ser el dia més fructífer de recollida d’aliments als set supermercats de Calella que s’han sumat a la campanya. I gràcies a això, al magatzem hi haurà força varietat de productes, també d’oli i sucre, pels quals es va fer una crida especial.

Tenim oli i molt de sucre, en el que jo insistia perquè és un producte que no sempre tenim al magatzem. Però la veritat és que tenim de tot: pasta, arròs, xocolata, torrons, llegums, conserves; i també molta cosa per la canalla petita, com bolquers.

El Gran Recapte a Calella ha estat possible gràcies a Càritas Calella i als seus 140 voluntaris, entre els quals alumnes del Freta i de l’Institut Bisbe Sivilla.

Alumnes d’una classe de quart d’ESO de l’Escola Freta, també alumnes del Bisbe Sivilla. Nois i noies d’entre 14 i 16 anys. D’usuaris que venen a buscar aliments vam tenir cinc voluntaris l’any passat, i aquest han estat deu.

A nivell nacional, el Gran Recapte tancarà la desena edició amb més de 4,5 milions de quilos, similar a la passada edició.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *