El govern veu difícil poder acabar al 100% amb els problemes de sorolls a la Sala Mozart

Continuen les queixes dels veïns d’aquest recentment remodelat equipament cultural, que manifesten de nou una deficient insonorització de l’espai quan s’hi fan concerts i espectacles. Al darrer ple va ser IC-V qui va transmetre la pregunta a l’equip de govern, i al ple anterior havia estat Esquerra Republicana qui ho havia plantejat.

Davant les noves queixes veïnals de ciutadans que viuen a prop de la Sala Mozart de Calella, transmeses al ple de l’Ajuntament, l’equip de govern va reconèixer que ha detectat problemes acústics a l’espai, i que ha d’estudiar com solucionar-los i de quina manera finançar el cost de la reparació.

El tercer tinent d’alcaldia, Jordi Sitjà, va explicar que hi ha una primera actuació immediata que es posarà en pràctica i que no té cap cost extra, com és utilitzar una barrera acústica que eviti l’escapament del so cap a la part del darrera de la sala. Sitjà: “Si que és veritat, i ja es va apuntar, que hi havia una problemàtica que intentarem resoldre -però que els mateixos tècnics ens donen unes limitacions-  en el sentit que per al part del darrera, al carrer Bruguera, sembla que s’hi ha obviat algun tipus de tancament intermig, amb algun tipus de porta, fins i tot una cortina a l’escenari -que serà de difícil gestió perquè els actuants que entren i surten no sé si la mantindran tancada- però si que aquesta és una actuació que no serà especialment complicada i que podria anar perfectament dins les despeses de la Sala Mozart, que hem de posar per corregir“.

Sitjà va admetre que també han rebut queixes veïnals en el sentit que, quan es fan actuacions de gran format, es produeixen sorolls que afecten als veïns del carrer Sant Josep o carrer Església.

El tinent d’alcaldia diu que es minimitzen les molèsties fent acabar els espectacles al punt de la mitjanit i demana comprensió als veïns, ja que la ciutat de Calella té molts punts d’atracció i oci amb els quals cal conviure si es vol que la ciutat sigui un referent cultural. “Els actes que s’hi facin tenen la durada fins les 12 de la nit, i entenem que en una ciutat com Calella és un horari prudencial. Podem entendre que en situacions puntuals d’estat de salut, de gent gran o mainada a un habitatge segur que pot generar molèsties, però tornaríem al mateix; som una ciutat amb moltes actuacions a la Fàbrica Llobet-Guri, amb un veïnat i un entorn; tenim un envelat quefa molts anys cobreix l’Oktoberfest o la Festa Major; tenim les revetlles que fan moltes entitats al passeig de mar que en molts casos acaben més tard que això, i d’alguna manera ho hem d’assumir entre tots si volem que a la ciutat hi hagi coses i vagi endavant, té aquest repte“, ha dit Sitjà.

Sitjà va dir que es prendran les mesures correctores que siguin possibles però que és inviable que la Sala Mozart sigui una caixa totalment tancada, la qual cosa significa que quan hi hagi espectacles de gran potència sonora no es podran evitar al 100% les molèsties.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *