El Govern valora millores complementàries al projecte de reforma la plaça Catalunya

El tinent d’Alcaldia de Territori i Obres Públiques va exposar ahir quines són les actuacions que hi ha ara mateix sobre la taula per arrodonir el projecte de reforma de la plaça Catalunya, guanyador dels pressupostos participatius. Jordi Sitjà va exposar ahir en sessió plenària quines possibilitats es plantegen, si bé va recordar i subratllar que l’obra feta es correspon fil per randa al que es va sotmetre a votació popular. Un assumpte que va sortir a col·lació del debat polític arrel de la moció que tres dels partits de l’oposició -ERC, la CUP i ICV- van presentar sol·licitant una revisió dels instruments de participació ciutadana. Aquesta va ser finalment desestimada amb els vots contraris del Govern Municipal -PDeCAT i PSC- i l’abstenció del PP.

L’executiu local s’ha avingut a la petició veïnal d’instal·lar més bancs a l’entorn de la plaça Catalunya i millorar l’enllumenat del parterre central. Eren dues de les reivindicacions que des de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya van expressar a partir del seu desacord amb el projecte executat. L’entitat, que va ser la promotora del projecte presentat als participatius, també es va mostrar queixosa de la falta de diàleg amb els responsables municipals, la qual cosa s’hauria resolt ara fins al punt que es valora realitzar altres actuacions inicialment no contemplades.

“Hi ha dubtes sobre si s’ha de posar algun element que actui de barrera pel parterre central, i ho hem d’acabar de valorar amb els veïns. A més, alguns d’ells ens han tramès la inquietud sobre si es podria fer alguna actuació perquè els nens estiguin guardats a plaça, però no habilitant una zona de gronxadors; i això s’està valorant ara mateix”, va dir.

Sitjà va atribuïr la insatisfacció veïnal amb el projecte a una disfunció en la informació que se’ls va fer arribar un cop resolt el procés. Especialment el que té a veure amb la partida d’inversió reservada, de 90.000 euros, que el tinent d’Alcaldia va aclarir que no obligatòria s’havien d’executar en la seva totalitat.

“Companys i Simpatitzants de Plaça Catalunya ens han expressat el seu descontentament perquè creien que sí o sí ens gastaríem 90.000 euros, i no necessariament havia de ser així. El resultat no ha arribat a l’expectativa dels veïns, els hem d’escoltar i donar les explicacions, i després reconsiderar en la mesura del possible el que es pot canviar i millorar, no tancar-nos en allò que s’havia dit que es faria i s’ha fet”, va concloure Sitjà.

Igualment, Sitjà va recordar que l’actuació més costosa ha sigut la renovació i compactació de la sorra de la plaça, per aproximadament uns 23.000 euros; una inversió que potser no llueix com d’altres però ha sigut bàsica i necessària.

Aquestes explicacions es van donar a partir de les demandes de revisió dels instruents de participació ciutadana que es desenvolupen a Calella per part dels partits d’esquerres de l’oposició. ERC, la CUP i ICV van presentar una moció que finalment va ser desestimada i en la qual sol·licitaven una revisió del Reglament actual.

En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, va anunciar que el passat 29 de maig -dies després d’haver entrar la moció pel registre- es va convocar la primera reunió de treball per revisar el reglament, i que aquesta tindrà lloc el 14 de juny. Buch va replicar l’oposició que no s’haguessin posat en valor avenços en aquest àmbit, com la creació del Consell Municipal d’Infants o la consolidació dels Pressupostos Participatius de Joventut; i que es limitin a assenyalar i negativament, per exemple, la davallada en el nombre de votacions dels pressupostos participatius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *