El Govern estudia com millorar el paviment de la Riera Capaspre

riera Capaspre, aquest dijous al matí
riera Capaspre, aquest dijous al matí

El trencament de llambordes als laterals de la Riera Capaspre sumat al fet que estiguin tacades en espais concrets fa que el Govern Municipal de Calella valori efectuar una intervenció que resolgui d’arrel la problemàtica. En l’última sessió plenària, i a partir d’una pregunta formulada per ICV, el tinent d’Alcaldia de Territori i Obres Públiques va explicar que cal trobar una solució que vagi més enllà del simple manteniment del sector. En tot cas, va desvincular-ho completament del servei de neteja viària, que va assegurar funciona correctament.

Jordi Sitjà va indicar que s’ha detectat la problemàtica i que els serveis tècnics del consistori estan estudiant quines són les mesures que cal adoptar per resoldre-la. No les va apuntar, però el que sí va assegurar el tinent d’Alcaldia de Territori i Obres Públiques és que la millora de la Riera Capaspre no passa per una simple actuació de manteniment i substitució de les peces del paviment lateral malmeses. “Aquest tema necessita una resolució de més àmplia mira. Una actuació que els serveis tècnics estan avaluant i que requerirà de diners dels futurs pressupostos, espero que en el proper”, va apuntar Sitjà.

El procés de degradació del paviment, segons va relatar Sitjà, parteix del moment en què es van retirar els pivots de formigó que separaven el vial de trànsit de les zones reservades per a vianants. La parada dels vehicles de la brossa per fer el buidatge dels contenidors seria la causa del trencament de les peces del paviment, que en paral·lel s’han anat tacant.

Ho desvincula del tot a un problema de neteja focalitzada a la riera, tal i com plantejava ICV arran de les queixes que el partit diu haver rebut. “Aquesta sensació de brutícia que propicia aquest tipus de càrrega dels vehicles, i el cautxú de les rodes, genera molta dificultat a l’hora de netejar. I no es correspon amb el treball diari de l’empresa de neteja, que s’emporta centenars de gots de plàstic i de vidre, burilles i altres elements que hi ha al terra”, va concloure.

El tinent d’Alcaldia Sitjà va comentar en sessió plenària que ha fet l’exercici de fer un seguiment del treball dels operaris del servei de neteja a la Riera Capaspre per comprovar-ne el funcionament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *