El curtmetratge “Pau Gibert, el bandoler” es projecta aquest vespre a la biblioteca

bandoler

Avui a les 9 del vespre és projectarà a la biblioteca Can Salvador de la Plaça el curtmetratge “Pau Gibert, el bandoler”, dirigit per Marçal Mora

Recuperar la memòria història de Pineda de Mar és l’objectiu principal d’aquest curtmetratge de 30 minuts que es va estrenar al festival CinemArt de Pineda la primera setmana de juliol.

Marçal Mora, el director ens ha explicat en què es van basar per crear l’argument del curt.

Es tracta d’un llargmetratge que fem cada any a Pineda sobre un personatge històric, aquest any ha tocat Pau Gibert el bandoler, que va ser un personatge que va terroritzar tota la zona del maresme. I que va acabar amb el cap tallat, i les mans tallades, i exposades a la plaça durant tot un mes a la Vila de Pineda, i això és el que ha acabat. La història que nosaltres expliquem no es ben bé aquesta però sí que ens basem en aquest personatge per explicar tot l’entorn de Pineda d’aquella època.

Mora també ha explicat quan van començar a preparar el curt i el procés que van seguir a l’hora de gravar-lo.

Això es fa a un any vista, és a dir, ara a l’estiu estem preparant el de l’any que ve. El d’en Pau Gibert que el projectem avui a la nit a la biblioteca, es va escriure l’any passat i es va començar a enregistrar de gener a juny, és a dir, vam estar sis mesos gravant, entre un o dos cops al mes, caps de setmana principalment i anar muntant com si fos un puzle.

Mora ha avançat el personatge en què es basaran l’any que ve: Sara Llorenç, una l’escriptora i folklorista Pinedenca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *