El context polític fa caure l’ocupació hotelera, també a Calella

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC) es remet a l’informe periòdic sobre ocupació que elabora la Diputació de Barcelona i que xifra en el 13% la davallada registrada el mes d’octubre al conjunt de la destinació Costa de Barcelona-Maresme. Isabel Mallol entén que en això hi ha influït directament la situació política al país i les imatges que des de Barcelona s’han projectat al món, ja des de la vaga dels serveis de vigilància a l’aeroport del Prat.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, la presidenta de l’ATC ha confirmat que la tendència registrada a Barcelona –amb una davallada de l’ocupació de set punts, segons el Gremi d’Hotels de Barcelona– ha tingut rèpliques en la resta de destinacions de l’àmbit metropolità que es nodreixen, en gran part, de l’efecte crida de la capital catalana.

“Sempre hem venut Costa de Barcelona-Maresme per proximitat amb la capital. Quan allà hi han passat certs esdeveniments, molts seguits durant el mes d’octubre, també ens afecta (…) L’Informe que es passa des de la Diputació de Barcelona, a la zona de Costa de Barcelona-Maresme, mostra una davallada del 13%. I no ens ha fet més mal perquè molts dels hotelers ja hem tancat”, ha comentat Mallol.

Isabel Mallol s’ha referit concretament a les reserves dels clients del programa IMSERSO, en el qual hi participen diversos establiments de la ciutat. “És evident que s’han produït anul·lacions i la gent ha preferit anar a d’altres indrets. Concretament a Calella es veu que n’hi han hagut sobretot de gent gran, encara que no tenim les dades oficials de l’Ajuntament de Calella”, ha dit.

Amb tot, la presidenta de l’ATC es mostra confiada en què es pugui retornar a la normalitat i a l’estabilitat després d’unes setmanes marcades pel clima de tensió política i social, que ha tingut un gran impacte mediàtic a nivell mundial.

“Espero que de cara la temporada del 2018 tot això es tranquil·litzi i per fi hi hagi una mica d’estabilitat que ens permeti remuntar. Els que també poden donar una mica quin és l’índex de preocupació són els comerciants, en relació sobretot a com es presenten aquestes festes de Nadal, aquest final d’any i principis del 2018”, ha afegit la presidenta de l’ATC.

Justament per incentivar les compres nadalenques, l’1 de desembre es farà l’encensa de la il·luminació dels carrers de Calella i l’associació Calella Centre Comercial farà novament la tradicional campanya del Sumaquilòmetres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *