El col·lectiu Llopasfera celebrarà la seva desena trobada el dia 1 d’octubre

Aquest grup de gent de Calella interessada en les noves tecnologies i les xarxes socials que s’autoanomenen «geeks-freaks» es troben una vegada a l’any per parlar d’allò que que es mou a Calella, amb la tecnologia com a protagonista.

csthx1dwyaadkny-jpglargeEl dissabte 1 d’octubre a la Sala Polivalent de la Fàbrica Llobet de Calella i sota el nom “De l’empresa familiar a la competència digital“, el col·lectiu Llopasfera vol aglutinar persones amb diferents perfils professionals que ajudin a conèixer millor com algunes empreses familiars han evolucionat els darrers anys per adaptar-se a les noves necessitats del mercat i també a les peticions del consumidor. Josep barri, Vilapou, ha explicat la idea general de la Llopasfera 2016: “Tot ve d’un passat i de l’empresa familiar. El que volem ensenyar és aquesta evolució des del moment en què no existien les noves tecnologies fins al moment actual on es necessiten -i per això incloem la paraula competències- unes aptituds digitals pel treball de la gent jove. I perquè parlem d’empresa, de comerç, d’emprenedoria, i veure com lliguem el pas de l’antiga empresa familiar fins aquesta nova empresa que precisa competència digital“.

Aquest serà l’eix del primer bloc, on s’exposaran exemples d’empreses així és KH7, Faicom o Cadena Movitel, entre altres.

A la trobada també es parlarà de quines competències digitals són claus per entendre el món acadèmic, amb els exemples d’Educaweb i l’Escola Pia Calella, i el món laboral, amb Pymelegal, o institucional el 2016 amb el projecte Emprèn a Calella fet per l’Ajuntament.

A la Llopasfera d’enguany també hi haurà la visió de joves calellencs que actualment treballen en empreses a l’estranger, com Twitter o Google. Tancarà el matí la ponència de Carlos Duran, soci fundador de hoy-voy.com, dedicada a l’auto-escola.

A la tarda s’allargarà la jornada per tal d’oferir una sèrie de tallers sobre xarxes socials, fotografia, cinema, continguts i seguretat. Josep Barri ha explicat que aquesta part és nova i s’ha de veure com funciona. “Per rematar, aquest any innovem i durant la tarda farem uns tallers que ens donarà gent de per aquí que s’ha ofert voluntària. Farem aquests petits tallers de 3/4 d’hora o una hora, on s’hi pugui apuntar tothom, totalment lliure, i a veure com funciona aquesta nova part. Ja feia anys que teníem ganes de fer-ho, implicar la gent i que vingui a aprendre de temes més concrets“.

El que es manté, i que es va introduir com a novetat l’any passat, són els expositors presents a la sala, i la mecànica de conferències i taules rodones s’estructurarà en tres blocs i espais de descans entre mig per fer «networking» entre els assistents.

Cada any hi solen participar un centenar de persones. L’acte no té cap cost pels assistents i els ponents que hi participen ho fan desinteressadament, només amb l’objectiu de mantenir una jornada tecno-pedagògica on els ponents exposen els seus projectes en un llenguatge planer, directe i entenedor per l’usuari mig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *