El col·lectiu de les Kellys de Barcelona i la CUP de Calella reclamen els drets de les cambreres de pis d’hotel

morrakellys

El Casal Popular La Morra va acollir una xerrada informativa sobre els drets a l’hostaleria. La xerrada va comptar amb la participació de dues integrants del col·lectiu de les Kellys de Barcelona, l’associació de cambreres de pis d’hotel i el sindicat COS va presentar una campanya dirigida als clients de restauració per respectar els treballadors i va presentar una guia per tal d’aconseguir que els treballadors i coneguin els seus drets.

Segons la CUP, Calella és una ciutat on hi ha una excessiva explotació turística i això fa que les condicions de treball acabin essent precàries amb contractes temporals, externalitzacions i mesures d’esclavatge als treballadors. Aquesta situació condiciona el poder adquisitiu dels treballadors. La renda per càpita a Calella és de 13800 € anuals, uns 2700 € per sota de la renda per càpita de la mitjana de Catalunya. Segons la CUP, Calella és la tercera ciutat més empobrida de la comarca. Així ho ha destacat, Albert Comas, membre de la CUP de Calella

Considerem que hi ha unes propostes que s’han de treballar i no s’hi ha fet prou esment ni s’han practicat des del govern actual. La primera proposta és donar informació concreta de la situació que viu la ciutadania en comptes de donar missatges triumfalistes i de cara la ciutadania. Una altra proposta seria empodegar la ciutat i que sigui la propia ciutat que s’autoorganitzi, és a dir eixamplar la participació ciutadana, i que la propia ciutadania pugui adoptar el model de ciutat convenient. Considerem i trobem que el govern juga molt amb els lobbis econòmics de la ciutat.

La CUP vol potenciar el debat de la precarietat laboral entre els actors turístics, activar el sindicalisme des de la base i treballar pel petit comerç on posa de manifest que les guinguetes li fan una competència deslleial. Finalment proposa estudiar diferents models econòmics que passin per altres àrees, com per exemple, la salut.

A l’acte també han assistit la Mirian Suarez, representant del col·lectiu “Les Kellys” de Barcelona que ha explicat la finalitat i els objectius que volen aconseguir amb aquest moviment.

La finalidad que tenemos es muy amplia, pero lo podemos reducir en varias cosas: en que se respeten los derechos laborales, en que las trabajadoras estén bien, en que las enfermedades laborales estén reconocidas, nuestra jubilación también, y sobre todo el artículo 42 del estatuto de los trabajadores, la subcontratación de obras y servicios, que salga hacia adelante.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *