El Bisbe Sivilla repeteix el programa de tutoria entre iguals a secundària

Els alumnes de 1er de secundària de l’institut de Calella poden tenir un tutor que, com ells, també estudia al centre però és dos anys més grans. És converteix en el seu referent i té la missió d’acompanyar-los en el procés d’integració i en els estudis, i evitar així les situacions d’assetjament. El programa de tutoria entre iguals (TEI) es va implementar per primera vegada el curs passat, i s’ha repetit aquest 2019-2020. Dilluns 18 de novembre es farà l’acte de lliurament de diplomes de nomenament dels nous tutors i dels que, voluntàriament, han decidit desenvolupar el paper de col·laboradors.

Helena Coll, coordinadora pedagògica del Bisbe Sivilla i responsable del programa TEI, ha explicat que un 90% dels alumnes de 3er de secundària s’han ofert per fer de tutors, mantenint l’alta participació del curs passat. Ha explicat quines són les funcions que tenen assignades.

Són alumnes que tenen 2 anys més, acumulen més bagatge escolar i acadèmic, i fan de tutors als alumnes de 1er per resoldre qualsevol dubte o problema que tinguin. Els donen consells i amb ells comparteixen la seva experiència.

Els tutors es converteixen en el referent dels alumnes que inicien el cicle. A principi de curs es fa una convocatòria perquè es coneguin i, a partir d’aquí, es programen altres sessions de treball conjunt.

Després de la primera trobada es va organitzar una caminada conjunta i després una sessió de jocs perquè interactuessin les parelles de tutor i tutoritzat (…) També els hem proposat que es fessin una entrevista mútua perquè veiessin quines aficions i gustos tenen i quins comparteixen. Ja he començat a parlar amb els alumnes i estan molt contents perquè han començat a intervenir.

La participació en el programa TEI és voluntària i els alumnes que no han volgut assumir la responsabilitat d’actuar com a tutor passen a ser col·laboradors, amb funcions assignades també mentre es durant les sessions de treball.

Com ara redactar una petita notícia o fer el reportatge fotogràfic de la sessió. Tots els alumnes participen però ells decideixen si volen fer-ho com a tutors o com a col·laboradors. La intenció de l’acte és nomenar aquests càrrecs.

L’acte es farà a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri a partir de les 13h i està obert a tothom.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *