Denuncia que la discoteca Cocoa va impedir l’entrada del seu fill per ser de raça negra

COCOA

És el que ha explicat una veïna de Calella que aquest matí ha compartit el seu testimoni a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV. Els fets van passar el desembre del 2017 quan el menor de 17 anys va acudir, de nit, a una de les anomenades festes de Batxillerats, havent comprat prèviament l’entrada. Un cop a la porta, els membres de seguretat van impedir-li l’accés per una qüestió d’imatge, segons ha narrat la mare del noi.

La mare, que ha volgut preservar la seva identitat, ha dit que no només van fer enrere el seu fill, sinó també a d’altres dos companys amb trets ètnics.

“Ell va anar amb l’entrada pagada, com també els seus tres amics que són blanc, i a la cua van trobar-se amb dos altres companys de classe que són marroquins. Van poder entrar els tres nois blancs però els que tenen trets ètnics es van quedar fora. El porter de l’entrada els va dir que era pel seu pentinat (…) Dels pocs nens negres que estaven a la cua, els treien a tots, no exagero”, ha dit.

La veïna ha lamentat no haver rebut una atenció adequada per part dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Local de Mataró, als quals va trucar abans d’anar personalment a buscar el seu fill a els portes de la discoteca. “No em van dir que havia de demanar els fulls de reclamació, que han de ser tres còpies i que s’han de segellar. Amb el temps he sabut que el millor és demanar la presència de la policia perquè després els porters no puguin dir que el jove ha begut o que ha tingut una actitud xulesca. Al final és la paraula del noi contra la dels porters, que sempre s’escuden en el dret d’admissió”, ha lamentat.

Diu que davant la impossibilitat de tramitar una denúncia per delictes d’odi, ha optat per la via administrativa. “Com que hem aconseguit dos testimonis -el d’un dels nois que va entrar a l’establiment i d’un dels que es va quedar fora amb el meu fill- hem tirar endavant la denúncia per la via administrativa a l’Agència Catalana de Consum”, ha anunciat la mare.

La dona ha admès en una entrevista a l’Info Migdia que el seu fill, de pare africà, ha hagut de viure altres situacions de discriminació racial. Alerta del perill de no afrontar i passar per alt la persistència encara en la nostra societat de prejudicis per qüestions de raça.

A continuació pots recuperar íntegrament.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Carles escrigué:

    No es del tot correcte el que diu aquesta senyora. Diu el que l’interesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *