Decreten presó sense fiança per al pare del nadó mort per suposats maltractaments

JUTJAT2

El jutjat d’Arenys de Mar que investiga la mort del nadó de Pineda de Mar, ingressat a la Vall d’Hebron amb greus lesions cerebrals, ha ordenat aquest dijous l’entrada a presó del seu progenitor, de forma preventiva. En funció dels indicis que es desprenguin de les indagacions, el jutge decidirà quins delictes li imputa, que podrien anar de l’homicidi imprudent o dolós (amb intenció) fins a l’assassinat amb traïdoria.

El pare havia quedat en llibertat amb càrrecs després d’una primera declaració davant el jutge, a qui va reconèixer haver sacsejat el seu fill perquè volia despertar-lo quan estava inconscient. Finalment però, i després de la mort del petit de dos mesos, ha acceptat la petició de la Fiscalia i de la resta d’acusacions – que exerceixen la Generalitat i l’Ajuntament de Pineda- per a la seva entrada a presó.

El 4 de gener, el menor va ingressar amb un pronòstic molt greu a l’hospital de la Vall d’Hebron des de l’Hospital de Calella. Moria 17 dies després per les lesions que patia. El centre sanitari va activar llavors el protocol de maltractament infantil i, després de la investigació de la lesions que patia. Aquest centre sanitari va activar el protocol del maltractament infantil i la DGAIA va assumir la custòdia del nadó.

Segons el Departament Salut, tots els dispositius on es va atendre el petit van actuar correctament. Per la investigació feta es conclou que una infermera de l’Hospital Sant Jaume de Calella va notificar a la treballadora social del mateix centre que seria convenient fer un seguiment del nen per “possible problemes d’educació sanitària dels progenitors”. Segons el procediment establert, es va fer la comunicació als serveis socials de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Segons Salut, també es va constatar que en alguns casos els facultatius que el van atendre no van tenir accés als seus antecedents clínics, tot i que es nega cap error clínic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *