Cau un 1,2% la despesa alimentària i augmenta la despesa total per la llar durant el 2017

menjar

L’estudi de l’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari a Catalunya conclou que l’any 2017 la despesa alimentària a les llars catalanes es va reduir un 1,2%, dada que contrasta amb l’increment del 2,8% que havia experimentat coincidint amb els anys de la recuperació econòmica (2013-2016). Pel que fa a la cistella mengem menys pa, cereals, carn i peix, i puja el consum de verdures, hortalisses i plats preparats.

L’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari a Catalunya ha presentat l’estudi ‘Deu anys després de la crisi: la demanda d’aliments a Catalunya el 2017 i la recuperació 2013-2017’. L’estudi conclou que l’any 2017 la despesa total per llar a Catalunya va augmentar un 4,1% però l’alimentària ha tingut una davallada d’un 1,2%.

Pel que fa a els aliments ha disminuït el consum de pa i cereals (-8%), olis i greixos (-5,6%), carns (-3,4%), peix (-3,2%) i llet, formatge i ous (-1,4%), mentre que creixen les hortalisses, llegums i tubercles (1,4%), sucs, refrescos i altres (2,3%), sucre, confitures, mel, xocolata i gelats (4,0%), fruita (4,4%), cafès, tes i altres begudes no alcohòliques (5,9%) i altres productes alimentaris (6,7%), és a dir, plats preparats, espècies i herbes de cuina, aliments per a nadons i productes dietètics.

D’altra banda, l’estudi exposa que les famílies amb ingressos baixos gasten més. I és que, les famílies que ingressen entre 1.500 i 2.000 euros al mes són les úniques que gasten més en alimentació (+1,4%), mentre que en la resta de franges es registren descensos. Així, en habitatges on els ingressos no superen els 1.000 euros el descens és del 8,7%; en aquells on entren de 1.000 a 1.500 euros van caure un 8,6%, en les que ingressen entre 2.000 i 2.999 euros va caure un 4,6%, i en les que ingressen més de 3.000 euros cau mig punt.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *