Calella rep 3 Flors d’Honor

aparh7ebgatgrdad_saoxxlsjmloaeciiwrhd5h0dre20yge7lf6ypy40foty07ubqeesb-frlbqckqo-dytdm

Calella ha rebut el reconeixement de Viles Florides de Catalunya amb 3 Flors d’Honor. Els guardons s’han entregat avui i la nostra ciutat forma part d’un grup de 31 municipis catalans que han rebut tres flors.

El projecte Viles Florides el promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La gala Flors d’Honor 2016 s’ha fet avui a Olot, presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i ha reunit més de 250 persones.

Per part de Calella hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch, que ha explicat com ha rebut Calella aquesta distinció per fomentar els espais verds i florirs: “Com a insentiu ells han creat aquestes Flors d’Honor en categories que reconeixen la feina que fa cada ajuntament, i a Calella hem pujat de categoria, ja tenim 3 Flors d’Honor. Estem molt contents perquè es reconeix que estem fent progressos, que estem fent la feina ben feta, perquè és un jurat molt estricte, format per sis persones professionals del sector i han valorat positivament la feina que s’està fent“.

Marc Buch ha explicat quina és aquesta feina que es fa des de Calella, a vegades poc visible però important per tenir una vila florida. “Estem treballant en plans directors de gestió i manteniment dels espais verds, un Pla Director pel Parc Dalmau, estem implantant tele-gestió del rec automàtic, aquest any hem incrementat molt els tractaments biològics, hem creat nous espais com la Plaça Dolors Pujol, hem posat jardineres al C/ Amadeu i Mates i Rodés, etc… i sobretot una estructura per poder fer plans de futur, i això és el que ha valorat aquest equip de tècnics i ens han atorgat 3 Flors“.

Hi ha 5 pobles catalans amb 4 Flors d’Honor. Són Bagergue (Val d’Aran), Figueres (Alt Empordà), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa) i Vila-seca (Tarragonès). Calella té 3 Flors d’Honor, igual que 30 municipis més, i hi ha 44 municipis amb dues Flors d’Honor. També 6 municipis amb una Flor d’Honor. En total, 86 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte els 66 de l’edició 2015.

A banda del reconeixement institucional als municipis, però, Viles Florides també ha premiat aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són també un exemple a seguir. En aquest sentit, s’han lliurat els reconeixements Iniciatives Florides a la Fundació de l’Antic Hospital de Sant Jaume d’Olot (Col·lectiu Florit); el Centre Botànic de Reus (Racó Florit); la Rambla Pompeu Fabra de Mollet del Vallès (Espai Públic Florit); el Jardí Botànic Marimutra de Blanes (Espai Públic Florit), i La Siesta Salou Càmping Resort (Càmping Florit).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *