Calella planteja una moratòria per salvar el Nàutic

El Govern Municipal vol evitar que es continuï tirant pel dret en l’aplicació del reglament de la Llei de Costes, el que suposaria la desaparició d’una desena de clubs nàutics, i entre ells el de Calella, fins que l’executiu espanyol no escolti el territori. Això s’hauria de produir en el marc de la comissió bilateral Generalitat-Estat que fa anys que no es reuneix, bloquejant la necessària interlocució entre els Governs per abordar i trobar una solució que asseguri la supervivència dels les instal·lacions. Des de Catalunya s’apel·la a la singularitat del litoral català en la promoció d’aquesta pràctica, la tradició que l’avala i també la funció social que fan els clubs.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha aprofitat avui una reunió amb els responsables del Departament de Territori i de la Federació Catalana de Vela per plantejar que es sol·liciti una moratòria fins que no es convoqui la trobada.

Trasllado al Govern que demani una moratòria al Govern central mentre la comissió bilateral no es reuneixi, que no ho fa des del 2008. Aquesta qüestió s’ha d’elevar a aquest nivell perquè l’impacte en el conjunt de litoral és molt gran i no volem que clubs com aquest hagin de tancar pel que és una falta de sensibilititat i de reconeixement del que representen pel territori.

Un desconeixement del territori que Candini que critica pels efectes que té aquesta voluntat d’imposar la normativa en el Nàutic. Avui s’han reunit amb el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral del Departament de Territori, Albert Alins, qui s’ha posat al seu costat per entendre que la petició que es fa des de Calella és justa i vàlida.

És una instal·lació que porta molts anys prestant servei als ciutadans de Calella i de fora. L’Ajuntament ha col·laborat molt perquè s’adeqüi al que nosaltres pensem que ha de ser un club nàutic. Però topem amb la preocupant falta d’interloculació del Govern de Madrid, que aplica una doctrina que ho posa en perill. Nosaltres ens posem al costat de la petició perquè entenem que és justa i vàlida.

A la reunió hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Vela, impulsora de la campanya “Defensem La Vela” a la qual hi està adherida l’entitat calellenca.

El seu president ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que l’aplicació estricta de la norma suposarà la sentència de mort per al club, que l’any que ve ha de complir 50 anys. Xavier Catalan exposa que reduir la superfície d’ocupació farà inviable mantenir l’activitat que fa l’entitat. Apunta que suposaria un daltabaix econòmic perquè s’hauria de tocar l’actual plantilla, formada per cinc treballadors.

Si traiem les barques he de fer-los fora i indemnitzar-los, però qui ho paga? Estem enganxats pels dos cantons, per la multa que ens ha posat Costes i pels treballadors, a banda que s’ha de pensar en els socis.

Costes de l’Estat els ha sancionat amb 60.000 euros per no tenir les instal·lacions degudament legalitzades. La multa està recorreguda i se’ls ha imposat encara que el Club Nàutic ha presentat fins a tres projectes per adequar els gairebé 8.000 metres quadrats de superfície que ocupen, on hi tenen varades una setantena d’embarcacions.

La part que està construïda, que són uns 700 metres quadrats, excedeix el màxim permès pel reglament. La Generalitat ha reclamat una interpretació més flexible de la norma per tal que es renovin les concessions sense tocar l’ocupació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *