Calella per la Independència crida a mobilitzar-se pacíficament contra el Govern espanyol

Entrada de la Llotja de Mar, on demà es farà la reunió del Consell de Ministres
Entrada de la Llotja de Mar, on demà es farà la reunió del Consell de Ministres

Josep Barri, portaveu de la territorial local de l’ANC-Calella per la Independència, ha fet una crida a la mobilització pacífica per mostrar el rebuig al Govern espanyol, que demà divendres celebrarà a Barcelona el Consell de Ministres. Amb motiu d’això, s’han organitzat diverses accions de protesta durant tot el dia i que inclouen una manifestació unitària que sortirà dels Jardinets de Gràcia a les sis de la tarda. L’entitat ha convocat a la ciutadania a fer una marxa lenta de vehicles cap a Barcelona, des de primera hora del matí, amb la intenció de col·lapsar les entrades a la capital.

En una entrevista a l’Info Migdia, el portaveu de Calella per la Independència critica que hi hagi partits i polítics que donin per fet que hi haurà violència demà a Barcelona. En aquest sentit, insisteix que l’independentisme ha de seguir mobilitzant-se de forma activa i pacífica, també demà, per mostrar el rebuig al Govern de Pedro Sánchez.

Josep Barri considera una provocació que el Consell de Ministres es traslladi a Barcelona quan farà un any de les eleccions al Parlament convocades en ple 155.

És la data d’unes eleccions que no van ser normals perquè es va cessar un govern legítim escollit pels ciutadans. No tenim res a celebrar aquest dia, hi havia altres dates per celebrar un consell de ministres allà on volguessin. És una provocació autèntica i més amb la imminència del judici i la situació dels presos polítics.

Ha demanat comprensió per les afectacions que provocarà la marxa lenta de vehicles amb la qual es pretén col·lapsar l’entrada a Barcelona en hora punta.

Sabem que les alteracions a la circulació als accessos i al centre de la ciutat pot perjudicar a tercers però la principal provocació és qui convoca la reunió al bell mig de la ciutat. Podrien haver-la portat a llocs més segurs i pràctics per a tothom. Tenim tot el dret a protestar.

Les primeres protestes, en aquest cas convocades pels CDR, es faran aquest vespre a l’hotel on tindrà lloc la gala de Foment del Treball, a la Diagonal de Barcelona, a la qual hi assistiran els presidents Torra i Sánchez, que prèviament s’hauran reunit a porta tancada.

Amb motiu del Consell de Ministres, Interior enviarà a Catalunya 9.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per reforçar el dispositiu de seguretat.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *