Calella ha donat a Humana 44 tones de roba usada durant el 2015 per a finalitats socials

Des de la Fundació demanen deixar enrere els prejudicis respecte a la roba de segona mà i que els usuaris entenguin que Humana és una entitat totalment transparent que fa una gestió totalment eficaç de la roba recollida.

Joan Carles Montes, del Departament de Comunicació d’Humana, ha donat les gràcies a la ciutadania de Calella que ha dipositat roba usada a algun dels 13 contenidors que hi ha repartits per la ciutat. Montes ha dit que les 44 tones de roba recollida suposen una dada prou significativa, sobretot si es compara amb dades de l’any anterior. “Significa un augment del 14% respecte a l’any anterior, el 2014, quan vam recollir 38 tones. És una xifra important perquè de mica en mica cada cop som més conscients que la roba que tenim a l’armari i ja no fem servir, en comptes de llençar-la a la brossa perquè vagi a parar a un abocador i ser incinerat, aquestes peces de roba es poden reutilitzar i se’ls pot donar una segona vida“.

Joan Carles Montes ha explicat que la roba recollida es ven en alguna de les 15 botigues de roba de segona mà que tenen a Barcelona, on es pot comprar amb la mateixa confiança que en qualsevol botiga de roba nova. Montes: “La roba està en bon estat. És de qualitat i a preus assequibles. Si no estigués en bon estat no la posaríem a la venda. A les nostres botigues podem comprar la roba, la mirem, i si està en bon estat ens l’emportem a casa, la rentem -igual que rentem una peça de roba quan la comprem a uns grans magatzems o una botiga de primera mà perquè qui sap qui i quantes vegades s’han emprovat aquella peça- i ens la posem amb tota confiança“.

Humana_ClassificacióLa roba recollida es classifica a una central, i una part es pot vendre a botigues pròpies a Barcelona i una altra part s’envia a l’Àfrica, a països com Guinea Bissau o Moçambic, on es ven allà a preus locals a botigues de roba. També hi ha una part de roba que no es pot vendre perquè està en mal estat, però se’n pot aprofitar la matèria primera i se la venen perquè es recicli. Una altra petita part de roba es destina a valorització energètica. De tot plegat n’obtenen recursos econòmics que serveixen per a dues coses: “Per finançar la nostra pròpia activitat. Som una entitat que no rep ajudes externes i ens autofinancem amb aquests recursos que generem. I d’altra banda els beneficis, com que som una Fundació, es destinen a la nostra finalitat social, principalment a projectes de col·laboració al desenvolupament -al nostre ADN, i vam néixer així, és ajudar a impulsar projectes de països de l’Àfrica Subsahariana- i després també destinem part dels recursos a revertir-ho als municipis on estem presents a través d’un programa d’ajuda social“.

Així doncs, Humana porta a terme el programa d’agricultura social a la nostra ciutat anomenat «tres C, conreem, clima i comunitat» a través dels horts socialsi del conveni signat amb l’Ajuntament de Calella. Tenen 12 usuaris i encara hi ha tres places disponibles per a usuaris de serveis socials.

Val a dir que a Calella, a part de la Fundació Humana, també es pot portar la roba a Càritas, que destina les peces al seu rober, per a persones amb pocs recursos de la ciutat de Calella. Això fa que encara pugi més les dades de roba usada que els calellencs han donat perquè pugui ser tornada a aprofitar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *