Calella ha hissat aquest matí la bandera Blava i la de Q de Qualitat a la platja de Garbí

banderes

Els dos distintius suposen un reconeixement visual que acredita qualitat tan ambiental a l’aigua i la sorra, com en serveis a l’entorn d’aquesta platja de la ciutat. Que la Platja Gran no la tingui ha estat motiu de reflexió i queixa per part de Montserrat Candini.

Els encarregats de fer-les onejar han estat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el Tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea de Serveis Públics, Albert Torrent.

Montserrat Candini comenta la importància de renovar cada any els distintius: “És una renovació del compromís, del segell de qualitat, del missatge per ciutadans i gent que ens visita, que aquesta platja de la qual en gaudim tots plegats té tots els indicadors de qualitat, bon servei i sostenibilitat que exigeixen“.

Segons el Tinent d’Alcaldia Albert Torrent, tenir les platges en bon estat suposa una inversió de 550 mil euros i molta feina i dedicació: “Sembla que tot estigui bé per generació espontània però no és així.  Estem tota la nit netejant la amb màquina. A les 6 comencen els set peons de platja que fan la neteja a la zona de les roques on no pot entrar la màquina i de la resta. L’empresa de neteja a la ciutat buida les papereres del Passeig. Els jardiners comencen també a les 6 del matí. A les 10 comença la patrulla de platges i el servei de socorrisme. I un inspector de platja vetlla perquè tot estigui en perfecte estat“.

 

La platja que aquest any s’ha quedat sense Bandera Blava és la Platja Gran de Calella, a causa de la proximitat amb zones d’aparcaments per a cotxes.

Un requisit incorporat de nou a les clàusules que ha tret la Bandera Blava a la platja més llarga de la ciutat. Tot plegat ha provocat un malestar que ha expressat Montserrat Candini, queixant-se del fet d’haver rebut la notícia per Ràdio Calella TV i no pas per via institucional. Candini: “Vull fer una reflexió i una denúncia formal als responsables que donen aquestes banderes. No era lògic que nosaltres ens n’assabentéssim pels mitjans de comunicació. Ho trobava poc respectuós institucionalment i sense cap tipus d’informació. Quan ens n’assabentem pels mitjans de comunicació, òbviament, anem a la recerca de la informació i se’ns diu que en els propers dies, o setmanes, ja se’ns donarà les raons“.

Candini també ha dit que lluitarà perquè les bosses d’aparcament pròximes a la platja no suposin un impediment per tenir la bandera blava a totes les platges, i vol saber si aquesta condició està posada «per caprici» del president de l’ONG que concedeix les banderes a Espanya o bé parteix d’una reflexió profunda. “La segona reflexió / comentari / queixa / que aniré fins al fons d’aquesta qüestió és on està posat que el fet d’haver-hi cotxes… qui ha posat aquesta condició superior? Perquè jo no la sé trobar. El Govern espanyol em diu que no l’han posat pas ells. Jo crec que algú s’està autoadjudicant unes exigències que jo no ho se trobar, des d’un punt de vista de responsabilitats institucionals ni espanyoles ni europees. Però abans de treure un segell de qualitat d’aquestes característiques s’ho han de pensar molt bé. Però si això ve a causa d’una reflexió i un acord institucional i governamental d’aquells que tenen les competències, es respecta. Ara… d’algú que no té les competències i que no té la capacitat de decidir-ho per delegació indirecta, vull saber exactament això d’on surt“.

Candini va poder transmetre aquestes reflexions personalment al mateix president de l’ONG que concedeix les banderes, amb qui va coincidir a un acte polític.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *