Calella celebrarà els dies 7 i 8 de novembre el primer Festival de Microteatre

Seran dos dies seguits de microobres de teatre, gratuïtes i en sis dels espais més emblemàtics de la ciutat.

En total seran dotze companyies les que es concentraran a la ciutat per representar dotze microobres. Cada dia es representaran 6 obres de manera simultània a sis espais de la ciutat. Les sessions seran continuades, així les obres es representaran cada hora. L’última funció es farà a les 8 o a 2/4 de nou del vespre, segons cada cas.

Dissabte, 7 de novembre, a la tarda, es representaran les obres Fuck You, humor negre interpretat per dues actrius, a la Fàbrica Llobet-Guri. Moro és una obra política que es farà al Centre d’Acció Jove. També hi ha Peep Show, la història d’una parella que viu de fer sexe en directe a una sala de festes i que llavors a casa la seva activitat al llit se’n ressent. La faran a l’Espai Mercat. A l’Ajuntament Vell s’hi representarà A les Fosques, un thiller psiquiàtric on una dona i tots els espectadors estan tancats a una casa rural, sense llum, i amb un assassí entre ells que els amenaça. Missatge Terra-Lluna és una comèdia romàntica que interpreta una parella que busca senyals al cel, de nit, mirant les estrelles. Aquesta peça es farà al Museu Arxiu. Per últim dissabte també es farà l’obra Que algú apagui el llum, a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita. En aquest cas es tracta d’un drama romàntic on el noi pateix Trastorn Obsessiu Compulsiu, un TOC.

Diumenge, 8 de novembre, les sis obres que es podran veure són L’emú, una comèdia d’una parella que es prepara per sortir de casa. La faran a la Fàbrica Llobet-Guri. També En deu minuts, al Centre d’Acció Jove, on s’explica un drama hospitalari de dues persones en una situació vital molt crítica. L’obra RIP-Rest In Pis es farà a l’Espai Mercat. És una comèdia de dues actrius amb pixera i lavabos de benzinera. El Progrés és una sàtira política en un moment de revolució, que es farà a l’Ajuntament Vell. També veurem El transportista d’orgues al Museu Arxiu, un drama d’un pare i un fill amb un secret amagat. I la darrera obra en cartell és Ninis, una comèdia entre la Verge Maria i Sant Francesc d’Assís que fa 160 anys que estan tancats a una església, i la única que sap com ha canviat el món a fora és la Mare de Deu, que surt cada any en processó. L’obra es farà a un entorn molt escaient, la Capella de Sant Quirze i Santa Julita.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Xavier Arnijas, ha explicat que des de l’Administració municipal intenten complementar l’oferta cultural de les entitats de la ciutat, i en cas del teatre l’objectiu és fer, durant dos dies, un tastet d’obres breus, amb missatges clars i directes “Des del Govern ens obsessiona moltíssim el consum cultural. Si que és cert que Joventut Artística té una oferta cultural un cop per setmana durant diversos mesos amb el Concurs de Teatre Amateur i que per Festes Majors portem obres de caire professional, i ara hem trobat amb aquesta idea del microteatre -que en un símil de cinema són com curtmetratges- amb petits missatges d’entre 5 i 15m transmeten alguna cosa molt essencialista del que volen dir amb l’obra“.

Cada microobra dura, com a molt, quinze minuts i estan pensades per ser representades en espais petits, per a menys de 30 espectadors per sessió, però amb les característiques pròpies de les obres de teatre tradicionals. Bàsicament tracta de captar l’essència d’un tema i expressar-lo amb pocs actors i en un període curt de temps.

Segons ha explicat Xavier Arnijas, l’objectiu de tot plegat és engrescar a nous públics cap al món del teatre, que vagin a veure obres als escenaris d’arreu del país. Arnijas: “Creiem que és una forma d’apropar-ho a la gent que no està avesada a anar a veure obres de teatre perquè es puguin engrescar i els faci una certa gràcia i descobrir el teatre en si mateix, en un format molt breu, en espais molt propers i emblemàtics de la  ciutat, gratuït, per veure si d’aquí en surten clients de teatre convencional, de més llarga durada, tradicional i més contemporani, que és el que fa falta“.

Arnijas ha comentat que, segons l’últim informe d’SGAE, a Espanya hi ha un preocupant baix consum de cultura, i ell ho atribuït a la decisió d’apujar l’IVA al 21% per part del PP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *