Baralla entre el PP i l’alcaldessa arrel d’una moció independentista

El regidor popular, Josep Maria Pérez Basart i l’alcaldessa, Montserrat Candini (PDeCAT), van protagonitzar una picabaralla a raó de la moció que presentaven els partits independentistes en defensa de les institucions de Catalunya i els seus representants electes. El regidor de Participació, Marc Buch, va denunciar la “manipulació” de TVE en traduir “accions valentes” per “acciones violentas”, en castellà, fet que va provocar que Pérez Basart alcés la veu per queixar-se també de la “manipulació” en aquest cas de TV3, Catalunya Ràdio i les ràdios locals –com Ràdio Calella TV–.

Així ho expressava el regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart.

«Vostè parla de manipulació després de tenir TV3, Catalunya Ràdio i totes les ràdios locals que teniu a tota Catalunya? De veritat, vosaltres parleu de manipulació? No podeu ser res més fastigós que TV3 i Catalunya Ràdio. No hi ha res més pudent»

«Podria utilitzar un llenguatge que no ofengués? Jo li demanaria»

Les paraules del regidor van indignar a l’alcaldessa, que va acusar al regidor popular de «masclista» i de passar els límits de l’educació.

«Fa molts dies que vostè, senyor Pérez Basart passa els límits de l’educació, molts. I ho sabem els que estem asseguts aquí i el públic no ho sap, però fa molts dies que vostè passa els límits de l’educació»

«És la professora i la mare de tots, que ens ha de renyar a tots. Això no, senyora, som adults, tots aquí»

«Sóc jo qui dono la paraula, perquè sóc jo l’alcaldessa i sap quin és el problema que té vostè? Que mentre vostè parla i està insultant, resulta que vostè no alliçona i quan parlo jo, alliçono. Això és masclisme. Estic cansada de la seva actitud»

L’acusació de manipulació per part de TV3 també va tenir resposta en altres grups de l’oposició, com ERC, que va posar de relleu que el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) va catalogar la televisió pública catalana com la més plural en relació a l’1-O.

La moció en defensa de les institucions i els representants electes catalans va quedar aprovada per 12 vots a favor, corresponents als partits independentistes (PDeCAT, ERC i CUP), les abstencions del PSC i d’ICV i el vot contrari del PP.

També es va aprovar la moció d’adhesió al Manifest Somescola i de suport a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català i de la seva aportació als valors democràtics i de cohesió social. Tots els partits presents al Ple van votar favorablement excepte el PP, que va votar en contra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *