Avui el món lluita contra la violència vers les dones

El 25 de novembre és el Dia Internacional de sensibilització davant la xacra que representa la violència masclista.

A punt de tancar aquest 2016 i el balanç de dones que han mort a mans de les seves parelles és de 40, cinc de les quals a Catalunya. L’última ahir mateix a Fuenlabrada, a Madrid.

Des del Govern de la Generalitat s’ha posat en marxa la campanya de sensibilització contra la violència masclista amb el nom #rebobina, canviem el fil de la història. Es busca la complicitat de tota la societat per afrontar i superar aquesta xacra social. El fet de rebobinar està estretament lligada a la voluntat de tornar a escoltar o mirar i a la necessitat de cercar nous elements per entendre i interpretar allò que hem escoltat o que hem vist vinculat amb la violència vers les dones.

Marta Jové, Coordinadora Territorial a Barcelona de l’Institut Català de les Dones, ha parlat de la campanya institucional que es posa en marxa buscant la complicitat de tothom. “Rebobinar és tornar a posar al seu lloc, pensar, i començar a buscar solucions. La campanya no només va dirigida a l’impacte cap a les dones sinó que també posa de manifest que al ciutadania en general i també les institucions han de començar a tenir una mirada més detallada i analítica, i coordinar-nos per buscar solucions a aquesta xacra intolerable“.

El manifest institucional que avui s’ha llegit a Calella i a moltes ciutats, posa èmfasi en perdre la por, d’aconseguir un abordatge integral des de les administracions i que sigui respectuós amb la dona i la seva llibertat.

Encara hi ha moltes dones que tenen por a denunciar, i s’ha fet una APP per augmentar la protecció de les dones que sí que han presentat denúncia.El govern ha preparat una aplicació de mòbil que és una versió de l’aplicació del 112, i la policia en facilitarà el codi per descarregar-la a les 500 dones que es considera que tenen més risc de patir agressions. Jové: “Les administracions no podem donar l’esquena a les eines tecnològiques que ens puguin permetre un millor servei a la ciutadania en general i en especial a les dones víctimes de violència. Són eines que hem d’utilitzar. Però també és cert que les noves tecnologies són un pou de certes violències que caldrà començar a treballar. I el Departament de Joventut està fent moltes coses en aquest àmbit“.

Des del Govern català la consellera de la Presidència s’ha referit al desplegament de la Llei d’Igualtat efectiva entre homes i dones com a “novedosa i valenta”, que recull les obligacions i responsabilitats de tots els poders públics per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes. A més, el Govern català fa seu l’objectiu de Nacions Unides d’assolir la igualtat entre dones i homes l’any 2030 i també amb l’eradicació de la violència masclista”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *