[Àudio][Efermèride Ara i Aquí] El 1990 el retard en la construcció de l’autopista fa perdre 200 milions de les antigues pessetes a Calella i Santa Susanna

Fotograma de la pel·lícula Ghost que el 1990 triomfava als cinemes
Fotograma de la pel·lícula Ghost que el 1990 triomfava als cinemes
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Som l’any 1990. El retard en l’autovia del Maresme fa que el Comité organitzador de les Olimpiades de Barcelona 92 renunciï a contractar hotels a Calella i Santa Susanna. El 90 és l’any que tots ens vam commoure veient plorar Demi Moore a Ghost i a Kevin Costner “Bailando con lobos”.

Fa poques setmanes s’havia confirmat que la futura autopista del Maresme no estaria construida abans de 1992 i els organitzadors dels Jocs no van voler arriscar.
Diuen que els problemes de trànsit a la comarca els han fet pensar en altres possibilitats, com és el cas de Salou. D’aquesta manera, el Maresme perd la possibilitat d’allotjar 2000 persones entre el juliol i l’agost del 92. La renúncia suposa una pèrdua d’uns 200 milions de les antigues pessetes.
L’alcalde de Calella de l’època, Ramon Bagó, remet un telegrama al Ministre d’Obres Públiques i Urbanisme, Javier Sáenz de Coscubiela, per convidar-lo a passar les vacances a Calella i que comprovi per ell mateix el caos circulatori a la zona.

La situació se suma a una recessió que viu el sector hoteler del Maresme agreujada pels problemes de trànsit. Els representants del sector diuen que no poden apujar els preus per la pressió que exerceixen els operadors de la zona. De fet, des que va acabar la crisi el 1989, no s’ha notat cap millora.

El 1990 és l’any en que es prohibeix fumar als bars per primera vegada a la localitat de San Obispo, California.
La NASA ens mostra les imatges de la superfície de Venus que transmet la Sonda Magallanes.
A París a la Cimera de la OSCE es proclama el final oficial de la Guerra Freda.
Al cinema, arrasa «Bailando con lobos» i Ghost.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *