[Àudio] [Camelot] Entrevista a Carme Vera, responsable de protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista a Calella

CARME_VERA
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

A dos quarts de dues tindrà lloc a la plaça de l’Església la lectura del manifest institucional. Que anirà a càrrec de dues agents del cos de Mossos d’Esquadra del Grup d’Atenció a la Víctima i membres del Protocol de violència de gènere. A més, el far s’il·luminarà de color lila.

Carme Vera és la responsable de protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista a Calella i ha explicat al programa Camelot de Ràdio Calella Televisió que la lectura del manifest s’intenta que sigui a càrrec d’una persona compromesa amb la causa, amb coneixements de l’àmbit o una dona que hagi patit una situació familiar que pugui aportar sensibilitat i realisme. L’objectiu principal és sensibilitzar la societat.

La xacra de la violència masclista també es palpable a Calella. L’any passat es van registrar 37 casos. Vera ha manifestat què és el que s’ha de fer per combatre la violència masclista.

Una de les coses que sempre dic és que en aquests moments tenim una llei i a nivell conceptual uns estudis. Tenim una xarxa de professionals, serveis i recursos per intentar donar cobertura quan una dona està patint violència de gènere. Però jo penso que en el fons de la qüestió ha de canviar la societat, hem de canviar entre tots valors d’un masclisme implícit, acceptat i permès que no hauriem de permetre com a societat”.

També ha mencionat que des de igualtat fan processos de prevenció i sensibilització als instituts per ensenyar als joves a identificar relacions de desigualtat i ha volgut donar un missatge a la ciutadania de coresponsabilitat davant la violència.

En el moment que intuim, sospita o creiem que una dona, noia o nena estigui patint qualsevol situació violència estem obligats a donar la informació , és totalment anònim i es pot trucar a la línea 900.900.120. No et fan cap pregunta personal però t’orienten. També a serveis socials on hi ha dues tècniques que poden orientar des d’un nivell major de proximitat amb la confidencialitat garantida. Però cal donar la veu d’alarma perquè entre totes [les dones] ens hem d’ajudar i tenim la responsabilitat de posar sobre la taula aquesta situació”.

El telèfon al qual es pot trucar per posar-se amb contacte amb la responsable de protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista a Calella és 937661552.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *