Aquest cap de setmana es fa a Calella el Campionat de Catalunya de Vela classe Estel

vela estel

L’organitza el Club Nàutic i d’aquí en sortirà el millor esportista català d’aquesta especialitat de vela lleugera, que va néixer justament al nostre país.

El campió català es decidira després d’una regata i sis proves puntuables que es disputaran tant avui com demà. Ho ha explicat el vicepresident del Club Nàutic Calella, Xavier Catalan: “Començarem dissabte a la una del migdia i acabarem quan s’acabi, si hi ha vent i les coses ens acompanyen. Després hem de fer sis proves, tres dissabte i tres diumenge. Diumenge sortirem a les 12 del migdia en comptes de la una perquè, teòricament, ja estan aquí tots els vaixells. I entre les 4 i les 6 es farà l’entrega de premis del Campionat de Catalunya, amb tres trofeus i les medalles corresponents“.

IMG_2182Després de la regata d’avui dissabte tots els participants estan convidats a una botifarrada. S’espera  que hi participin uns 15 vaixells de classe Estel, una embarcació de vela lleugera d’un tripulant, simple i amb gran comoditat de navegació. És un vaixell ideal per sortir al mar des d’una platja, i excel·lent per la iniciació a la vela d’un navegant a qualsevol edat i la continuació de tots aquells nens i joves que ja s’han fet a la mar en altres classes com pot ser l’ Optimist. A més un vaixell Estel és totalment insubmergible i les seves dimensions i pes permeten transportar-lo a la vaca d’un cotxe. Concretament fa 3’99m d’eslora i 1’45 de manga, pesa 60 quilos i te una superfície vèlica de 7m2. Xavier Catalan: “És una embarcació intermitja entre Europa i Làser. S’hi assembla molt però les maniobres són molt més lentes que els altres, és més lenta, els altres vaixells són més ràpids. Té una vela molt gran“.

Enguany i com a novetat, es va iniciar l’activitat al maig, amb el Campus d’Entrenament de Calella. Això va permetre l’acollida al club de la flota i la participació dels navegants en les activitats de entrenament i preparació del campionat. I al juny es van fer les 3 hores d’Estel de Calella, una activitat per equips, al llarg de la platja de Calella. Aquests darrers 15 dies hi ha hagut per Calella diversos competidors d’Estel entrenant al mar de la ciutat, per habituar-se als vents i a les condicions concretes del litoral calellenc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *