7 de cada 10 persones que cobren menys de 1000 euros són dones

Imatge d'arxiu

La responsable d’Igualtat d’UGT al Maresme, Carme Navarro, ha fet paleses les grans diferències que existeixen a dia d’avui entre homes i dones en relació a l’àmbit laboral. Navarro ha explicat que 7 de cada 10 persones que cobren menys de 1000 euros són dones i que la temporalitat i, especialment, la parcialitat la pateixen més les treballadores que els treballadors. A Catalunya, la bretxa salarial es situa al 23%.

Al seu pas pel programa La Ciutat, de Ràdio Calella TV, Navarro ha posat de relleu que en els sous més baixos és on més es nota la bretxa salarial entre homes i dones.

Les dones, a part de patir la precarietat, encara pateixen més que els homes pel tema de la diferència en el seu salari.  En els sous més baixos és quan la bretxa salarial encara augmenta més, de manera que podem trobar una diferència fins i tot de 6 punts amb aquelles ocupacions on els sous són més baixos. A més a més, les dones pateixen més la parcialitat i la temporalitat. Si bé la temporalitat la diferència és de sis punts respecte els homes, la parcialitat de les dones és un 22,17% i la dels homes és només un 7,29%

La responsable d’Igualtat ha indicat quins són els sectors més feminitzats, que són, també, els sectors on la diferència entre salaris és més notable.

Hi ha quatre sectors on treballen majoritàriament les dones. Són personal de serveis, restauració, protecció i venda, on les dones representen el 28% de tots els treballadors i treballadores que estan dins d’aquest sector. En aquest cas, la bretxa, és a dir, la diferència entre el que cobren les dones i els homes es situa en un 36,1%. També tenim un altre grup d’ocupacions, que és el tècnic, científic i intel·lectual, que en aquest cas també hi ha un 22% que són dones, però la bretxa en aquest cas és del 21,7%

“L’atur al Maresme té cara de dona”

Així de contundent s’ha mostrat Navarro, qui ha destacat que les treballadores de les empreses de multiserveis –focalitzades en el sector serveis­– poden arribar a cobrar la meitat que les dones contractades directament per altres empreses.

L’atur al Maresme té cara de dona. A més a més, al turisme, la hostaleria i sobretot el turisme, en hotels. A més a més, tenim l’afegit de que existeixin les empreses de multiservei, que són prestamistes de treballadors i treballadores. Tenim per exemple en hotels cambreres de pisos, que són les senyores que fan les neteges de les habitacions. Si estan treballant directament per l’hotel tenen un salari, el que dicta el seu conveni, però som dones que treballem per una empreses de multiserveis. Poden arribar a cobrar gairebé la meitat del que cobren les altres

Carme Navarro ha afirmat que és necessari que les escoles treballin la corresponsabilitat des de ben petits per aconseguir una igualtat efectiva entre homes i dones.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la responsable d’Igualtat d’UGT al Maresme, Carme Navarro.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *