37 casos de violència masclista a Calella durant el 2017

La xacra de la violència masclista és també palpable a la ciutat de Calella on, amb una població que no arriba als 19.000 habitants, l’any passat es van registrar 37 casos, no tots tractats pels serveis d’atenció i acompanyament a la víctima. Així ho va posar de relleu l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que ahir va presidir l’acte de presentació del nou Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista a Calella, que actualitza l’existent i vincula a diversos organismes implicats: des de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella, el Servei d’Intervenció Especialitzada de Mataró-Maresme, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, o els cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Candini va lamentar la necessitat encara existent d’establir plans d’actuació específic per coordinar la resposta en casos de violència masclista. L’alcaldessa va donar dades de la incidència d’aquestes situacions a la ciutat de Calella durant l’any passat.

En el 2017 aquí a Calella 37 víctimes de violència de gènere, de les quals 21 van ser ateses per l’àrea de Política Social. Això demostra que no podem abaixar la guàrdia. Més enllà del protocol que avui presentem, hem de fer visible la denúncia d’aquesta xacra.

Va aprofitar també la seva intervenció per trencar els estereotips que vinculen la violència masclista a un determinat perfil de gent de condició humil o amb poca formació.

Moltes vegades pot semblar que aquestes situacions són pròpies de determinades classes socials, res més lluny de la realitat. El que s’amaga en situacions de control de parella no té a veure amb la condició econòmica, tot el contrari.

No té a veure amb el perfil sòcio-econòmic de la víctima o l’agressor ni tampoc amb l’edat. En l’acte d’ahir es va posar de manifest la preocupació pel creixement de situacions de violència masclista entre joves a partir de 13 anys. S’hi va referir l’agent de la divisió Operativa de la Policia Local de Calella, Oscar Mateo.

Hi ha moltes noies d’entre 13 i 15 anys que pateixen aquesta violència més psicològica i emocional, de control. I hauríem de reflexionar entre tots què hi podem fer, en temes d’educació, també els mitjans de comunicació i les famílies, que són molt importants.

Els ponents van incidir en la necessitat que tota la població s’impliqui en la lluita contra la violència masclista i hi col·labori informant de qualsevol sospita o indici que s’estigui produint un cas i no només dins l’àmbit de la llar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *